Регистрация    Войти
Авторизация
» » Технологія solar edge в мережевих інверторів, кому і де потрібна?

Технологія solar edge в мережевих інверторів, кому і де потрібна?

Категория: В мире
Технологія solar edge в мережевих інверторів, кому і де потрібна?

Інвертори з оптимізацією постійного струму були встановлені у систему сонячних електростанцій, більш ніж у ста країнах світу. Мета Solar Edge - розширити доступність сонячної енергетики, коштом виробництва якісного інноваційного обладнання, та стати провідним виробником у всьому світі.


У яких випадках потрібно встановлювати інвертор з оптимізацією?



Однією з великих проблем для всіх сонячних електростанцій - є тінь. Саме затінення фотомодулів призводить до получення меншої кількості енергії. Припустимо, що о 8 годині ранку одна з панелей частково затінена деревом. Якщо на панель потрапляє менше сонячного світла, у нас буде менша сили струму: замість 3 ампер в 8 ранку ми вже отримаємо лише 2 ампера.


Проблема послідовного підключення панелей в ряду полягає в тому, що при затіненні однієї панелі і її роботі з силою струму 2 ампера все панелі в ряду будуть давати силу струму 2 ампера.


Оскільки одна панель затінена, у нас весь ряд буде працювати з силою струму 2 ампера (замість 3 ампер). 2 ампера x 330 вольт = лише 660 ват. Таким чином, при частковому затіненні всього однієї 250-ватної панелі ми втрачаємо 330 ват потужності! І, щоб повернути свої законні 990 ват, нам потрібно зрубати гілку сусідського дерева, знести сусідню будівлю або зрушити розташовану поруч гору, адже одна затінена панель зменшує потужність всього ряду панелей.

Навіть якщо поруч немає дерева або будови, така втрата потужності на цілому ряду панелей може статися, якщо:



  • одна панель виявиться брудніше інших;

  • аналогічна ситуація може виникнути, якщо одна з панелей дає нижчу потужність, ніж інші, через різного ступеня зносу або виробничих відмінностей.


Оскільки сила струму однієї сонячної панелі дорівнює силі струму 10 панелей в ряду, часткове затінення всього однієї 250-ватної панелі (і, як результат, зниження на ній сили струму) дає нам втрату 330 ват або 1/3 потужності такого ряду з 10 панелей.


Цікавлять мережеві інвертори для своєї СЕС, тоді рекомендуємо сайт https://prel.prom.ua/g5508410-merezhev-gbridn-nvertori


Вирішити проблему можливо за допомогою інвертора з оптимізатором. Оптимізатори вирішують проблему за допомогою поділу інвертора: частина інвертора розміщується на даху, а інша частина залишається на землі. Стандартний інвертор для систем сонячного енергопостачання, як правило, складається з двох частин:



  • MPPT-контролера;

  • самого інвертора.


Контролер - це прилад, який відстежує коливання напруги і швидко мінливу силу струму і корегує їх для забезпечення максимальної кількості енергії сонячних панелей.


Інвертор перетворює постійний струм в змінний (240 вольт), щоб його можна було використовувати для харчування наших електроприладів.


Щоб уникнути необхідності установки на даху безлічі приладів і пристроїв, так компанія SolarEdge застосовує так звану «оптимізацію панелей». Замість розміщення всього інвертора на даху, вона встановлює там лише MPPT-контролер, залишаючи сам інвертор на землі.


SolarEdge пропонує комплексне рішення по системі в цілому. Компанія продає оптимізатори, які встановлюються за кожною сонячною панеллю, і простий інвертор SolarEdge без MPPT-контролера. У стандартну модифікацію системи входить індивідуальний моніторинг кожної панелі. Крім того, SolarEdge забезпечує високий рівень безпеки: у разі аварії або іншої надзвичайної ситуації панелі автоматично вимикаються до безпечної напруги.


Переваги SolarEdge


SolarEdge користується великим попитом у різних крахнах світу. Обладнання ізраїльскої компанії коштує не дешево, але якість та кінцевий результат того вартий. Використовуючи інвертори SolarEdge ви отримуєте:



  • вирішення проблеми зниження віддачі енергії в результаті затінення від дерев, будинків, тощо;

  • високий рівень безпеки. Обладнання автоматично вимикаються у разі виникнення надзвичайної ситуації;

  • довгий час експлуатації. Виробник дає гарантію на інвертори до 12 років, а на оптимізатори до 25 років;

  • висока технологічність та практичність в обслуговуванні та використанні.


Купить обладнання від SolarEdge за кращою ціною та гарантією якості ви можете в нашій компанії "Правильне електроживлення". На вас чекає великий вибір усього необхідного обладнання для якісної роботи сонячної станції, а наші спеціалісти допоможуть вам підібрати необхідне обладнання.


«Правильне електроживлення» - ваш надійний помічник у виборі якісного обладнання!

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.