Регистрация    Войти
Авторизация
» » Яке насіння картоплі краще

Яке насіння картоплі краще

Категория: Украина
Яке насіння картоплі краще

Щоб зібрати великий врожай, необхідно купувати якісне насіння овочів. Тільки тоді можна надіятися, що результат восени буде найкращим. Особливо це стосується картоплі, яка є стратегічною рослиною в Україні. Які відомо, картопля розмножується бульбами, але особливо популярно зараз вирощувати її з насіння. Це дає можливість спробувати новий сорт з особливими якостями. Але як вибрати насіння і на що звертати увагу?


Яке насіння найкраще підійде для посадки



Необхідно звернути увагу: посівний матеріал необхідно змінювати кожних 4-5 років, щоб він не вироджувався. Це дозволить зберегти врожай на бажаному рівні, а також підтримувати сортові характеристики картоплі.


Вибираючи конкретний сорт, звертайте увагу на наступні характеристики:



  1. В якому кліматичному районі буде вирощуватися рослина. Для кожної кліматичної зони підходить саме свій сорт насіннєвої картоплі.

  2. Для кожного типу грунту призначені свої найбільш оптимальні сорти картоплі. Тому при виборі насіння треба з'ясувати, для якого типу грунту воно найкраще підходить. Так ви знайдете той матеріал, який буде давати найкращий врожай саме у вас.

  3. Звертайте увагу, на те, наскільки якісним є насіння. Воно не повинно мати цвілі, зморшок та інших дефектів. Якщо є підозра, що посівний матеріал неякісний, запросіть у продавця сертифікат.

  4. Обираючи певний сорт, враховуйте терміни його дозрівання. Є більш рання картопля та пізня. Відповідно, її необхідно сіяти в різні періоди.

  5. Обирайте сорти, які мають максимальну врожайність та найбільш сприятливі до складних умов зростання.


Слід зауважити, що посівний матеріал картоплі розрізняється за класами. Є суперелітні сорти, елітні, першої та другої репродукції. Чим вищого класу ви купуєте насіння, тим довше ви зможете потім зі своєї картоплі збирати посівний матеріал без виродження сорту. Як правило, суперелітні сорти - це нідерландська продукція, а українські виробники реалізують елітні сорти картоплі, чого цілком достатньо для декількох років вирощування цієї рослини з насіння.


Де придбати насіння сортової картоплі


Мало хто має можливість самостійно заготовляти насіння картоплі. Тому краще знайти місце, де його можна купувати. Елітне насіння вирощують спеціалізовані господарства, а придбати його можна в спеціальних інтернет-магазинах, наприклад, тут: https://vseroste.com.ua/kartoplia-132. Саме в таких магазинах можна придбати необхідну кількість насіння картоплі належної якості, яке виростили як в Україні, так в Нідерландах. Якість насіння підтверджується сертифікатами якості та надійністю продавця.

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.