Регистрация    Войти
Авторизация
» » Судово-бухгалтерська експертиза основних засобів

Судово-бухгалтерська експертиза основних засобів

Категория: Украина
Судово-бухгалтерська експертиза основних засобівНа підприємствах основні засоби являють собою матеріальні активи, які використовуються для виробництва продукції, постачання товарами, або для надання різних послуг. Передбачуваний строк корисного застосування основних засобів, що представляють головний матеріальний і технічний запас підприємств, становить більше одного року.

Для правильного використання основних засобів, на будь-якому підприємстві необхідно вести облік господарських операцій, тому періодично фахівцями проводиться судово бухгалтерська експертиза основних засобів. Практика застосування подібних експертиз показує, що махінації з основними засобами, відбуваються відносно рідко. Набагато частіше піддаються дослідженням крадіжки і нестача недорогих і швидко зношуються предметів.


Функції судово-бухгалтерського дослідження



  • Встановлення правильності оформлення документації за операціями надходжень, переказів і використання основних засобів.

  • Перевірка відповідності відображення в бухгалтерських обліках фінансових транзакцій з основними засобами, відповідно до вимог існуючих нормативних актів з бухгалтерського обліку і звітності.

  • Дослідження існуючих фактів порушень, що стосуються доцільності прийняття управлінських рішень відповідальними працівниками підприємств, коли купуються, використовуються, реалізуються або ліквідуються окремі об'єкти основних засобів.

  • Виявлення посадових осіб, відповідальних за оформлення і проведення незаконних господарських операцій.

  • Перевірка правильності занесення окремих об'єктів до складу основних засобів, а також правильність зарахування амортизації і своєчасне її включення до витрат підприємства.

  • Дослідження списання збитків, ведення обліків реалізації непотрібного або зайвого оснащення.

  • Вивчення впливу при використанні основних засобів на оподатковання прибутку.


Замовити судово-бухгалтерську експертизу основних засобів по досить прийнятній вартості можна на сайті професійного судового експерта-економіста Р. В. Барабаша, перейшовши за посиланням: https://rvbarabash.com.ua/


Об'єкти дослідження судово-бухгалтерської експертизи


Для отримання достовірної оцінки, реального стану основних засобів, а також їх зберігання, експерт-економіст може вивчати наступні об'єкти:



  1. Об'єктом дослідження може стати будь-яка господарська операція, або ряд операцій, що стосуються використання основних засобів, здійснюваних на підприємстві, протягом певного періоду.

  2. Первинна документація і бухгалтерські обліки для дослідження надходжень і витрат, а також відсутніх основних засобів.

  3. Отримані експертом від слідчих і судів опису інвентаризації, всілякі відомості і акти для порівняння.

  4. Протоколи, накази та інша документація.

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.